Jens Ole Larsen - din private rejseleder - byder dig velkommen i Rom
Hjem    

*Roms trylleri* *Links og tips til din rejse* *Restauranter* *Rundvisninger* *Barokkens Rom*
*Oldtidens Rom* *Peterskirken* *Middelalderens maleriske Rom* *Fra Pavepaladset til sandhedens mund* *Transport*

1:
De gode, billige
og ydmyge favoritter

2:
Gode mellemklasse restauranter

3:
Eksklusive restauranter

Velkommen til Rom

Mit navn er Jens Ole, og jeg er din private rejseleder i Rom.

Lady og vagabonden

Et lille udvalg af nogle af mine foretrukne restauranter:
1: De gode, billige og ydmyge favoritter...

Trattoria Valentino
Via Cavour 293
00184 Roma
Tel 06 488 13 03

Godt og billigt spisested med beskeden, klassisk indretning, beliggende tæt på Forum Romanum og Colosseum. Uformel service og atmosfære, med mulighed for at spise udendørs. Det anbefales at bestille bord på forhånd.
"Spaghetti Carbonara" - Kulsvier Spagetti - er en romersk klassiker

Osteria della Quercia
Piazza della Quercia, 23
00186 Roma
Tel. 06 6830 0932

Ægte romersk husmandskost med veltillavede lokale specialiteter, serveret i et rustikt lokale med papirduge på bordene. Bl.a deres oksehaler og lammesteg er anbefalelsværdige.
Beliggende midt i et af Roms karakteristiske kvarterer 5 minutters gang fra Campo de’ Fiori og Palazzo Farnese, - lige ved siden af Palazzo Spada. Et af de få autentiske steder, hvor det stadig er lokale beboere fra kvarteret der udgør det faste stamklientel. Det anbefales stærkt at bestille bord på forhånd.
Coda alla vaccinara - oksehaler

Da Enzo in Trastevere
Via dei Vascellari, 29
00153 - Roma
Tel 06 58 12 260

Her oser det af ægte romersk atmosfære. Interessant beliggenhed i de trange, maleriske gader i det folkelige kvarter Trastevere, nær kirken Santa Cecilia. Gode og traditionelle romerske specialiteter, serveret i simple, men hyggelige og rustikke omgivelser. Det anbefales stærkt at bestille bord på forhånd.

Puntarelle – en klassisk romersk vintersalad tilsmagt med hvidløg og ansjoser.


Hostaria da Nerone

Via delle Terme di Tito 96
00184 Roma
Tel 06 494 07 26

Endnu en perle med skøn beliggenhed på bakken Colle Oppio, lige overfor Colosseum. Gode veltillavede, romerske specialiteter, som kan indtages under åben himmel ved bordene på fortovet udenfor restauranten. Rolige omgivelser i parkområde.
Det anbefales stærkt at bestille bord på forhånd.Ristorante Pizzeria Da Francesco
www.romatoday.it/ristoranti/Ristorante-Pizzeria-Da-Francesco.html
Piazza del Fico 29,
Roma
Tel. 06.6864009

Skøn beliggenhed på lille charmerende plads I de smalle gader vest for Piazza Navona. Et af de få steder i Roms indre centrum, som altid har forstået at holde på sit lokale, romerske stampublium og som stadig har bevaret den gamle, autentiske og uspolerede atmosfære. God kvalitet af de typiske romerske retter og desuden kan man også få pizza her. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

Carciofi alla romana - artiskokker

 

Trattoria der Pallaro
www.trattoriaderpallaro.com

‎Largo del Pallaro 15
00186 Roma
Tel. 06 6880 1488

På dette hyggelige og familiære sted mødes såvel turister som romere i uformelle omgivelser og nyder husets lokale specialiteter. Her spiller sprogkundskaberne ingen rolle, for man skal ikke bakse med selv at vælge menuen. Signora Paola bestemmer selv fra dag til dag hvilke romerske lækkerier hun vil servere, alt efter dagens bedste udvalg af råvarer. Så alle gæster får serveret det samme , som oftest et par forskellige friturestege antipasti, bruschetta eller andet, plus en pastaret, hovedret med tilbehør og dessert. Inkl. mineralvand og husets vin. Pris ca. 20,00 – 25,00 Euro pr. person.
Mulighed for udendørs servering.

Fiori di zucca – friturestegte græskarblomster med fyld af mozzarella og ansjos.

Alle Fratte di Trastevere
Via delle Fratte di Trastevere, 49/50 00154 Roma
+39.06.58.35.775
info@allefratteditrastevere.com

Et af de både bedste og billigste spisesteder
i Trastevere. Typisk familiedrevet restaurant med herligt udvalg af antipasti og generøse portioner af de mange traditionelle romerske og Italienske specialiteter. Hyfggelig indretning og god atmosfære. Mulighed for udendørs servering. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

 

2: Gode mellemklasse restauranter...

Trattoria Da Luigi
www.trattoriadaluigi.com
Piazza Sforza Cesarini, 23
00186 Roma
Tel 06 68 65 946

Centralt beliggende på hjørnet af Corso Vittorio Emanuelle, som er den stor vej der forbinder Piazza Venezia med Peterskirken. Her serveres særdeles lækre specialiter fra det moderne italienske køkken. Hyggelig indretning i gammeldags, klassisk stil. Mulighed for udendørs servering på den hyggelige piazza. Det anbefales at bestille bord på forhånd.


"Gnocchi alla Romana" - kartoffelgnocchi er ofte på menukortet i Rom

Ristorante Archimede Sant Eustacchio
www.archimedesanteustachio.it
Piazza dei Caprettari, 63
00186 Roma
Tel 06 68 61 616

Beliggende i det hyggelige kvarter nær oldtidstemplet Pantheon. Restauranten er
kendt for sine lækre friturestegte antipasti.
Gode hjemmelavede pastaretter og lækre fiske og kødretter. Husets oksefillet er værd at sætte tænderne i. Godt vinkort. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

Hostaria Costanza
www.hostariacostanza.com
Via del Paradiso, 63
00186 Roma
Tel 06 68 61 717

Indtag en dejlig middag i historiske omgivelser. Restauranten er beliggende i ruinerne af oldtidens Pompejus teater, nær stedet hvor Julius Cæsar blev dolket ned. Hyggelig og interessant atmosfære fremkaldt af indretningen blandt de antikke murrester. Virkeligt godt køkken. Her kan du prøve de lækre bøffel mozzarellaer og husets lune patè som nærmest smelter på tungen. Mulighed for at reservere bord i separat lokale for rygere. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

Ristorante Maccheroni
www.ristorantemaccheroni.com
Piazza delle Coppelle, 44
Tel. 06 6830 7895

Skøn beliggenhed i de middelalderlige kvarterer tæt på Pantheon og Piazza Navona. Her kan man sidde udendørs, når vejret tillader det. Stedet er kendt for typiske romerske retter og store portioner. Særdeles gode pastaretter. Prøv deres “Trofie con tartufo” – pastaret tilberedt med trøfler. Uformel og venlig service. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

Casa Copelle
www.casacoppelle.it
Piazza delle Copelle 49
Tel. 06 / 68 89 1707


Beliggende ved siden af ovennævnte Ristorante Maccheroni. Lidt mere stilfuld og lidt højere kvalitet. Her gør man sig umage med nydelig anretning af maden og et “touch” af nouvelles cuisine. Deres kødretter er af høj kvalitet. Særdeles god service og meget rimelige priser. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

3: Eksklusive restauranter...

SA Tanca Crostaceria
Via Palermo, 57 - 00184 Roma (RM)
Tel. (+39) 06/48913347
email. info@satancacrostaceria.com

Tripadvisor anmeldelse >>

Lørdag er der kun åbent om aftenen. Om Søndagen er der helt lukket.

Centralt beliggende tæt ved Roms opera teater på Viminalehøjen i hjertet af Rom, Sa Tanca crostaceria er det bedste valg for dem, der gerne smage fremragende seafood retter i elegante og smagulde epoke omgivelser.
Sa Tanca er en fremragende skalddyrs restaurant kendt for sine mesterkokke og høje kvalitet af friske produkter. Du kan starte besøget med en frisk østersanretning og champagne mens du slapper af på sofaer i den elegante lounge eller i baren.
Historisk bevis på luksus og rigdom, - en sand skat bestående af bedste kvalitet af friske østers fra Sortehavet. Østers er ”flagskibet” blandt Sa Tancas udsøgte produkter, som er et resultat af samarbejdet med den prestigefyldte leverandør, Ancelin. Sa Tanca Crostaceria tilbyder den absolut bedste kvalitet af begrebet ”alt godt fra havet”.Ristorante Camponeschi
www.ristorantecamponeschi.it
Piazza Farnese 50 / 50 a
00186 Roma
Tel. 06 687 4827Elegant og smagfuldt indrettet restaurant, beliggende på en af Roms smukkeste pladser ved renæsancepaladset Palazzo Farnese og den Hellige Birgitte fra Vadstenas kloster.
Udsøgt service og raffineret servering af lækre romerske og italienske specialiteter.
Tilholdssted for Roms jet-set og internationale personligheder fra de rige og berømtes verden. Obligatorisk bordbestilling.


Ristorante Moma
www.ristorantemoma.it/en/
Via di San Basilio 42
Roma
Tel 06 42 011 798

Raffineret og uformel karakter i hjertet af Rom. Restaurant, vin bar og cigar rum med udstilling af lokale produkter og kulinariske raffinement. Minimalistisk arkitektur, hvor wenge og varme står i skarp kontrast til den strenge indretning i stål og glas. Restauranten ligger i centrum, kun få skridt fra Via Veneto. Miljøet er inspireret af MOMA museet i New York. Franco og Gastone Pierini, brødre og ejere, har et ungt og kreativt team til moderne madlavning, med rødder fra de mest autentiske og kulinariske traditioner fra det italienske og mediteranske køkken.  Venlig og opmærksom service af høj standard.
En moderestaurant med cosmpolitansk publikum.


 


*Roms trylleri* *Links og tips til din rejse* *Restauranter* *Rundvisninger* *Barokkens Rom*
*Oldtidens Rom* *Peterskirken* *Middelalderens maleriske Rom* *Fra Pavepaladset til sandhedens mund* *Transport*