Restauranter i Rom

Et stort udvalg af nogle af mine foretrukne restauranter:

Du spiser virkelig godt i Rom. Men ikke sikkert at du finder de virkelig gode spisesteder under en kort ferie i Rom.

Her og på de næste sider finder du et stort og varieret udvalg af gode restauranter, trattoriaer, osteriaer og pizzeriaer i alle prisklasser.

Velbekomme – e buon appetito.

14 gode, billige og ydmyge favoritter…


Trattoria da Valentino

Et godt og billigt spisested med beskeden, klassisk indretning, beliggende tæt på Forum Romanum og Colosseum. Uformel service og atmosfære, med mulighed for at spise udendørs.

Det anbefales at bestille bord på forhånd.

Via Cavour 293, 00184 Roma, Tel 06 488 13 03

spaghetti carbonara

“Spaghetti Carbonara” – Kulsvier Spagetti – er en romersk klassiker

Osteria La Quercia

Osteria della Quercia

facebook.com/Osteria-La-Quercia

Ægte romersk husmandskost med veltillavede lokale specialiteter, serveret i et rustikt lokale med papirduge på bordene. Bl.a deres oksehaler og lammesteg er anbefalelsværdige.

Beliggende midt i et af Roms karakteristiske kvarterer 5 minutters gang fra Campo de’ Fiori og Palazzo Farnese, – lige ved siden af Palazzo Spada.

Et af de få autentiske steder, hvor det stadig er lokale beboere fra kvarteret der udgør det faste stamklientel. Det anbefales stærkt at bestille bord på forhånd. Lukket mandag.

Piazza della Quercia, 23, 00186 Roma, Tel. 06 6830 0932

Coda alla vaccinara – oksehaler

Trattoria Da Enzo al 29

Her oser det af ægte romersk atmosfære. Interessant beliggenhed i de trange, maleriske gader i det folkelige kvarter Trastevere, nær kirken Santa Cecilia. Gode og traditionelle romerske specialiteter, serveret i simple, men hyggelige og rustikke omgivelser.

Det anbefales stærkt at bestille bord på forhånd.

Via dei Vascellari, 29, 00153 – Roma, Tel 06 58 12 260

Trattoria der Pallaro

trattoriaderpallaro.com

‎På dette hyggelige og familiære sted mødes såvel turister som romere i uformelle omgivelser og nyder husets lokale specialiteter.

Her spiller sprogkundskaberne ingen rolle, for man skal ikke bakse med selv at vælge menuen. Signora Paola bestemmer selv fra dag til dag hvilke romerske lækkerier hun vil servere, alt efter dagens bedste udvalg af råvarer.

Så alle gæster får serveret det samme , som oftest et par forskellige friturestege antipasti, bruschetta eller andet, plus en pastaret, hovedret med tilbehør og dessert. Inkl. mineralvand og husets vin. Pris ca. 20,00 – 25,00 Euro pr. person.

Mulighed for udendørs servering.

Largo del Pallaro 15, 00186 Roma, Tel. 06 6880 1488

Alle Fratte di Trastevere

allefratteditrastevere.com/

Et af de både bedste og billigste spisesteder i Trastevere. Typisk familiedrevet restaurant med herligt udvalg af antipasti og generøse portioner af de mange traditionelle romerske og Italienske specialiteter. Hyggelig indretning og god atmosfære. Mulighed for udendørs servering.

Det anbefales at bestille bord på forhånd.

Via delle Fratte di Trastevere, 49/50 00154 Roma, +39.06.58.35.775

Carciofi alla romana – artiskokker

Trattoria Pizzeria Luzzi

Lukket Onsdag
www.trattorialuzzi.it

Et af Roms absolut billigste spisesteder, hvor der både serveres friturestegte antipasti, pizza, pasta, kødretter og forskelligt tilbehør – beliggende centralt i det hyggelige kvarter bag Colosseum. 

Lokalt og internationalt klientel. Særdeles rustik og uformel atmosfære og mulighed for udendørs servering under de store parasoller. God stemning og sjov og fjollet betjening. 

En af mine favoritter, hvor jeg selv er stamkunde, da jeg bor få minutters gang derfra. Her kan man trygt drikke husets vin, som er rimeligt god, – både rødvin og hvidvin. 

Efter måltidet, sammen med regningen, kan man bede om en gratis dram – Limoncello eller Amaro – på husets regning. Her serveres ikke kaffe og varme drikke.  

Forudbestilling anbefales. 

Via di San Giovanni in Laterano 88 – 00184 Rome, Tel. 067096332 

Pizzeria Da Baffetto

www.pizzeriabaffetto.it

Et af Roms mest populære og folkelige pizzeriaer og også et af de billigste.Gammelt og traditionelt, med de lækre, sprøde pizzabunde, som romerne elsker. Rustikt og simpelt med papirduge på bordene. Mulighed for udendørs servering. Belliggende midt i Roms historiske centrum, nær den berømte Piazza Navona. Da Baffetto er en traditionel oplevelse i sig selv.

Absolut anbefalelsesværdigt. Forudbestilling anbefales stærkt.

Via del Governo Vecchio, 114, 00186 Roma, Tel. 06 686 1617

Da Franco al Vicoletto

www.francoalvicoletto.it

Nok den billigste fiskerestaurant i Rom, med udvalg af faste menuer baseret på alt godt fra havet, beliggende i det karakteristiske arbejder og studenter kvarter San Lorenzo, hvor jeg selv boede i mine unge dage.

Klientellet er meget lokalt og meget få turister finder vej til denne restaurant. Simpel, men med god og uformel atmosfære. For dem der mere ligger vægt på mad og lave priser, end på omgivelserne. I sommermånederne er der mulighed for at sidde udendørs.

Meget karakteristisk og lokal oplevelse. God ide at forudbestille da stedet er meget populært.

Via dei Falisci, 2, 00185 Roma RM, Tel. 06 495 76 75

Da Augusto

Nok den billigste studenter restaurant i bydelen Trastevere, som også kaldes Roms latinerkvarter og regnes for at være det mest maleriske og idylliske arbejderkvarter i Rom. Smukt beliggende på den lille hyggelige plads, – Piazza De Renzi, – midt i hjertet af Trastevere.

Ikke så mange valgmuligheder på menukortet, men det der er, er til gengæld veltillavet. Typisk romersk husmandskost. Rustik, men hyggelig indretning under simple forhold, med papirduge på bordene.

Når det regner strøs der savsmuld på gulvet. Uformel, men venlig service. Hovedsageligt lokalt klientel og unge studenter. Et af de få steder i Trastevere, som ikke er overrendt af turister.

Når man er færdige og har betalt, forventes det at man går, så andre ventende kunder kan få plads. Meget populært blandt de lokale Trasteverinere og køen kan være lang.

Tager ikke imod forudbestilling. Man møder op og venter til et bord bliver ledigt.

Piazza De’ Renzi 15, – Trastevere, Rome, Italy, Tel. 06 580 37 98

Osteria da Memmo

osteriadememmo.it

Bordbestilling anbefales.

Beliggende få skridt nord for den berømte Piazza Navona.

Her kommer mange faste stamkunder, især til frokost, når de elegante politikere eller forretningsmænd fra kvarteret har frokostpause.

Mange gode valgmuligheder fra menukortet.

Jeg anbefaler specielt at prøve stedets antipasti-bord, som er et overflødighedshorn af alle mulige lækre, små italienske tapas, som tilfredsstiller selv den mest kræsne gane. 10 – 15 forskellige småretter, serveres direkte ved bordet, med bl.a. Parma skinke, bøffel mozzarella, marinerede grønsager, grillede auberginer, selleri med emmentailer salad, kødboller i tomatsause, bønner, oliven, champignon og meget andet. Hertil serveres vin og vand.

Efter dette lukulliske måltid, serveres der dessert, kaffe og avec.

En god introduktion til bedste Italienske kulinariske verden, – og for at få lidt afveksling fra den traditionelle pasta og pizza.

Venlig service og uformel atmosfære.

Prisen er ca. 35,00 Euro pr. person inkl. drikkevarer, kaffe og avec.

Via dei Soldati, 22/23, 00186 Roma RM, Tel. 06 6813 5277

Tin House

tinhouse.it

LÆKRESTE SUSHI OG SASHIMI M.M. I ROM

(Hvis man trænger til lidt forandring fra det lækre Italienske køkken).

Byens billigste tilbud på Japansk restaurant. Vælg selv frit fra menukortet og spis alt du orker, for kun 20,00 Euro + drikkevarer. (betingelsen for den lave pris, er at du spiser op).

Beliggende midt i det hyggelige og karakteristiske Monti kvarter. Mulighed for at spise udendørs på den lille piazza foran restauranten.

Her kommer jeg ofte selv, da jeg elsker sushi, sashimi, tang-salad, dampede ravioli + meget mere. Husets vin er udmærket her. Og så bor jeg lige i nærheden.

Prøv noget anderledes på et af Roms billigste spisesteder.

Via Leonina, 30, 00184 Roma RM, Tel. 06 487 4233

Hostaria al 31

Beliggende i det elegante kvarter neden for den Spanske trappe, hvor de fleste restauranter er opreklamerede turistfælder.

Men på dette lille og beskedne spisested, holder de på de gamle traditioner og serverer klassiske, romerske retter til absolut hæderlige priser.

Prøv deres Spaghetti alle vongole (spaghetti med hjertemuslinger) eller deres skønne Abbacchio con carciofi  (lam med artiskokker), eller de øvrige delikatesser fra menukortet.

Simpel, men med venlig betjening og hjemlig atmosfære.

Via Delle Carrozze, 31, 00187 Roma Tel. 06 678 6127

Pizzeria Ai Marmi

https://www.timeout.com/rome/restaurants/pizzeria-ai-marmi

Et af Roms absolut mest berømte og populære pizzeriaer, hvor klientellet hovedsageligt er lokal romersk ungdom. Simpelt og rustikt, siddende ved lange marmor borde og med de bedste, tyndbundede, ægte romerske, sprøde pizzaer.

Hertil er der ikke mange turister der finder vej. Få en ægte lokal oplevelse, blandt de muntre og højrøstede romere. Her forsætter festen til langt over midnat.

At det så også er et af byens både billigste og bedste pizzeriaer, er jo kun en fordel.

Absolut anbefalelsesværdigt.

Fornuftigt at bestille bord på forhånd, da stedet er meget populært.

Viale di Trastevere 53, 00153 Roma, Tel 06 580 0919


9 Gode mellemklasse restauranter… som jeg anbefaler