Restauranter i Rom

Et lille udvalg af nogle af mine foretrukne restauranter:

1: De gode, billige og ydmyge favoritter…

Trattoria da Valentino

Et godt og billigt spisested med beskeden, klassisk indretning, beliggende tæt på Forum Romanum og Colosseum. Uformel service og atmosfære, med mulighed for at spise udendørs. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

Via Cavour 293, 00184 Roma, Tel 06 488 13 03

spaghetti carbonara

“Spaghetti Carbonara” – Kulsvier Spagetti – er en romersk klassiker

Osteria della Quercia

Ægte romersk husmandskost med veltillavede lokale specialiteter, serveret i et rustikt lokale med papirduge på bordene. Bl.a deres oksehaler og lammesteg er anbefalelsværdige.
Beliggende midt i et af Roms karakteristiske kvarterer 5 minutters gang fra Campo de’ Fiori og Palazzo Farnese, – lige ved siden af Palazzo Spada. Et af de få autentiske steder, hvor det stadig er lokale beboere fra kvarteret der udgør det faste stamklientel. Det anbefales stærkt at bestille bord på forhånd.

Piazza della Quercia, 23, 00186 Roma, Tel. 06 6830 0932

Coda alla vaccinara – oksehaler

Da Enzo in Trastevere

Her oser det af ægte romersk atmosfære. Interessant beliggenhed i de trange, maleriske gader i det folkelige kvarter Trastevere, nær kirken Santa Cecilia. Gode og traditionelle romerske specialiteter, serveret i simple, men hyggelige og rustikke omgivelser. Det anbefales stærkt at bestille bord på forhånd.

Via dei Vascellari, 29, 00153 – Roma Tel 06 58 12 260

Hostaria da Nerone
Via delle Terme di Tito 96
00184 Roma
Tel 06 494 07 26

Endnu en perle med skøn beliggenhed på bakken Colle Oppio, lige overfor Colosseum. Gode veltillavede, romerske specialiteter, som kan indtages under åben himmel ved bordene på fortovet udenfor restauranten. Rolige omgivelser i parkområde. Det anbefales stærkt at bestille bord på forhånd.

Ristorante Pizzeria Da Francesco
Piazza del Fico 29,

Roma
Tel. 06.6864009
Webside >>

Skøn beliggenhed på lille charmerende plads I de smalle gader vest for Piazza Navona. Et af de få steder i Roms indre centrum, som altid har forstået at holde på sit lokale, romerske stampublium og som stadig har bevaret den gamle, autentiske og uspolerede atmosfære. God kvalitet af de typiske romerske retter og desuden kan man også få pizza her. Det anbefales at bestille bord på forhånd.


Carciofi alla romana – artiskokker

Trattoria der Pallaro
Largo del Pallaro 15
00186 Roma
Tel. 06 6880 1488
Webside >>

På dette hyggelige og familiære sted mødes såvel turister som romere i uformelle omgivelser og nyder husets lokale specialiteter. Her spiller sprogkundskaberne ingen rolle, for man skal ikke bakse med selv at vælge menuen. Signora Paola bestemmer selv fra dag til dag hvilke romerske lækkerier hun vil servere, alt efter dagens bedste udvalg af råvarer. Så alle gæster får serveret det samme , som oftest et par forskellige friturestege antipasti, bruschetta eller andet, plus en pastaret, hovedret med tilbehør og dessert. Inkl. mineralvand og husets vin. Pris ca. 20,00 – 25,00 Euro pr. person. Mulighed for udendørs servering.


Fiori di zucca – friturestegte græskarblomster med fyld af mozzarella og ansjos.

Alle Fratte di Trastevere
Via delle Fratte di Trastevere, 49/50 00154 Roma
+39.06.58.35.775
E-mail: info@allefratteditrastevere.com

Et af de både bedste og billigste spisesteder i Trastevere. Typisk familiedrevet restaurant med herligt udvalg af antipasti og generøse portioner af de mange traditionelle romerske og Italienske specialiteter. Hyfggelig indretning og god atmosfære. Mulighed for udendørs servering. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

Trattoria Pizzeria Luzzi 
Via di San Giovanni in Laterano 88 – 00184 Rome 
Tel. 067096332 
Lukket Onsdag. 
https://www.trattorialuzzi.it/ 

Et af Roms absolut billigste spisesteder, hvor der både serveres friturestegte antipasti, pizza, pasta, kødretter og forskelligt tilbehør, – beliggende centralt i det hyggelige kvarter bag Colosseum. Lokalt og internationalt klientel. Særdeles rustik og uformel atmosfære og mulighed for udendørs servering under de store parasoller. God stemning og sjov og fjollet betjening. En af mine favoritter, hvor jeg selv er stamkunde, da jeg bor få minutters gang derfra. Her kan man trygt drikke husets vin, som er rimeligt god, – både rødvin og hvidvin. Efter måltidet, sammen med regningen, kan man bede om en gratis dram – Limoncello eller Amaro – på husets regning. Her serveres ikke kaffe og varme drikke. 

Forudbestilling anbefales. 

 

Pizzeria Da Baffetto
Via del Governo Vecchio, 114,
00186 Roma
Tel. 06 686 1617
http://www.pizzeriabaffetto.it/

Et af Roms mest populære og folkelige pizzeriaer og også et af de billigste.Gammelt og traditionelt, med de lækre, sprøde pizzabunde, som romerne elsker. Rustikt og simpelt med papirduge på bordene. Mulighed for udendørs servering. Belliggende midt i Roms historiske centrum, nær den berømte Piazza Navona. Da Baffetto er en traditionel oplevelse i sig selv.

Absolut anbefalelses værdig. Forudbestilling anbefales stærkt.

Da Franco al Vicoletto
Via dei Falisci, 2, 00185 Roma RM
San Lorenzo, – Roma.
Tel. 06 495 76 75
https://www.francoalvicoletto.it/en/contatti/

Nok den billigste fiskerestaurant i Rom, med udvalg af faste menuer baseret på alt godt fra havet, beliggende i det karakteristiske arbejder og studenter kvarter San Lorenzo, hvor jeg selv boede i mine unge dage.

Klientellet er meget lokalt og meget få turister finder vej til denne restaurant. Simpel, men med god og uformel atmosfære. For dem der mere ligger vægt på mad og lave priser, end på omgivelserne. I sommermånederne er der mulighed for at sidde udendørs.

Meget karakteristisk og lokal oplevelse. God ide at forudbestille da stedet er meget populært.

Da Augusto
Piazza De’ Renzi 15, – Trastevere
Rome, Italy
Tel. 06 580 37 98

Nok den billigste studenter restaurant i bydelen Trastevere, som også kaldes Roms latinerkvarter og regnes for at være det mest maleriske og idylliske arbejderkvarter i Rom. Smukt beliggende på den lille hyggelige plads, – Piazza De Renzi, – midt i hjertet af Trastevere.

Ikke så mange valgmuligheder på menukortet, men det der er, er til gengæld veltillavet. Typisk romersk husmandskost. Rustik, men hyggelig indretning under simple forhold, med papirduge på bordene.

Når det regner strøes der savsmuld på gulvet. Uformel, men venlig service. Hovedsageligt lokalt klientel og unge studenter. Et af de få steder i Trastevere, som ikke er overrendt af turister.

Når man er færdige og har betalt, forventes det at man går, så andre ventende kunder kan få plads. Meget populært blandt de lokale Trasteverinere og køen kan være lang.

Derfor en god ide at forudbestille.

2: Gode mellemklasse restauranter…

Trattoria Da Luigi
Piazza Sforza Cesarini, 23
00186 Roma
Tel 06 68 65 946
Webside >>: www.trattoriadaluigi.com

Centralt beliggende på hjørnet af Corso Vittorio Emanuelle, som er den stor vej der forbinder Piazza Venezia med Peterskirken. Her serveres særdeles lækre specialiter fra det moderne italienske køkken. Hyggelig indretning i gammeldags, klassisk stil. Mulighed for udendørs servering på den hyggelige piazza. Det anbefales at bestille bord på forhånd.


“Gnocchi alla Romana” – kartoffelgnocchi er ofte på menukortet i Rom

Ristorante Archimede Sant Eustacchio

Piazza dei Caprettari, 63
00186 Roma
Tel 06 68 61 616
web: www.archimedesanteustachio.it

Beliggende i det hyggelige kvarter nær oldtidstemplet Pantheon. Restauranten er kendt for sine lækre friturestegte antipasti.
Gode hjemmelavede pastaretter og lækre fiske og kødretter. Husets oksefillet er værd at sætte tænderne i. Godt vinkort. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

Hostaria Costanza

www.hostariacostanza.com
Via del Paradiso, 63
00186 Roma
Tel 06 68 61 717

Indtag en dejlig middag i historiske omgivelser. Restauranten er beliggende i ruinerne af oldtidens Pompejus teater, nær stedet hvor Julius Cæsar blev dolket ned. Hyggelig og interessant atmosfære fremkaldt af indretningen blandt de antikke murrester. Virkeligt godt køkken. Her kan du prøve de lækre bøffel mozzarellaer og husets lune patè som nærmest smelter på tungen. Mulighed for at reservere bord i separat lokale for rygere. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

Ristorante Maccheroni
www.ristorantemaccheroni.com
Piazza delle Coppelle, 44
Tel. 06 6830 7895

Skøn beliggenhed i de middelalderlige kvarterer tæt på Pantheon og Piazza Navona. Her kan man sidde udendørs, når vejret tillader det. Stedet er kendt for typiske romerske retter og store portioner. Særdeles gode pastaretter. Prøv deres “Trofie con tartufo” – pastaret tilberedt med trøfler. Uformel og venlig service. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

Casa Copelle
www.casacoppelle.it
Piazza delle Copelle 49
Tel. 06 / 68 89 1707Beliggende ved siden af ovennævnte Ristorante Maccheroni. Lidt mere stilfuld og lidt højere kvalitet. Her gør man sig umage med nydelig anretning af maden og et “touch” af nouvelles cuisine. Deres kødretter er af høj kvalitet. Særdeles god service og meget rimelige priser. Det anbefales at bestille bord på forhånd.

3: Eksklusive restauranter…

SA Tanca Crostaceria
Via Palermo, 57 – 00184 Roma (RM)
Tel. (+39) 06/48913347
email. info@satancacrostaceria.com
www.satancacrostaceria.com

Lørdag er der kun åbent om aftenen. Om Søndagen er der helt lukket.

Centralt beliggende tæt ved Roms opera teater på Viminalehøjen i hjertet af Rom, Sa Tanca crostaceria er det bedste valg for dem, der gerne smage fremragende seafood retter i elegante og smagulde epoke omgivelser.
Sa Tanca er en fremragende skalddyrs restaurant kendt for sine mesterkokke og høje kvalitet af friske produkter. Du kan starte besøget med en frisk østersanretning og champagne mens du slapper af på sofaer i den elegante lounge eller i baren.
Historisk bevis på luksus og rigdom, – en sand skat bestående af bedste kvalitet af friske østers fra Sortehavet. Østers er ”flagskibet” blandt Sa Tancas udsøgte produkter, som er et resultat af samarbejdet med den prestigefyldte leverandør, Ancelin. Sa Tanca Crostaceria tilbyder den absolut bedste kvalitet af begrebet ”alt godt fra havet”.

Ristorante Camponeschi
www.ristorantecamponeschi.it

Piazza Farnese 50 / 50 a
00186 Roma
Tel. 06 687 4827

Elegant og smagfuldt indrettet restaurant, beliggende på en af Roms smukkeste pladser ved renæsancepaladset Palazzo Farnese og den Hellige Birgitte fra Vadstenas kloster.
Udsøgt service og raffineret servering af lækre romerske og italienske specialiteter.
Tilholdssted for Roms jet-set og internationale personligheder fra de rige og berømtes verden. Obligatorisk bordbestilling.

Ristorante Moma

www.ristorantemoma.it/en/
Via di San Basilio 42
Roma
Tel 06 42 011 798

Raffineret og uformel karakter i hjertet af Rom. Restaurant, vin bar og cigar rum med udstilling af lokale produkter og kulinariske raffinement. Minimalistisk arkitektur, hvor wenge og varme står i skarp kontrast til den strenge indretning i stål og glas. Restauranten ligger i centrum, kun få skridt fra Via Veneto. Miljøet er inspireret af MOMA museet i New York. Franco og Gastone Pierini, brødre og ejere, har et ungt og kreativt team til moderne madlavning, med rødder fra de mest autentiske og kulinariske traditioner fra det italienske og mediteranske køkken.  Venlig og opmærksom service af høj standard.
En moderestaurant med cosmpolitansk publikum.